Loading...

Gula Kabung Benta, Boleh beli secara online !




Selalunya setiap kali balik kampung di Lipis memang gula kabung ni antara barang yang wajib di beli untuk di bawa pulang. Suka buat kuih menggunakan gula kabung. Untuk masak masak yang memerlukan letak gula , memang gula kabung ni lanyang akan menjadi pilihan. Uniknya gula ini ia ada manis yang tersendiri. Hanya yang pernah mencubanya sahaja yang tahu beza gula kabung dengan gula melaka. 

Nak dapatkan gula kabung ni tempat yang tersohor pembuatannya adalah di benta , dalam daerah kuala Lipis. Jika yang selalu menonton Majalah 3 di TV3, pasti pernah menonton episod yang memaparkan cara cara pembuatan gula kabung ini kan? 



Disebabkan gula kabung ni banyak digunakan dalam masakan kuih muih dan lauk pauk seperti kuih penangan talam, kaswi, badak berendam, puteri mandi, rendang, rendang hitam Pahang, aneka sambal dan sebagainya memang  sah sah la cepat je habis stoknya kat pasaran. Terutama kalau waktu musim perayaan, harga boleh jadi makin mahal disebabkan permintaan melebihi penawaran gitu. Masakan tidak, nak buat dodol pun orang cari gula kabung ni juga. Kadang tu balik kampung pun tak sempat nak beli sebab  dah habis. 

Sekarang tak perlu tunggu balik kampung dah. Kalau rasa nak beli tu boleh beli secara atas talian je dah. Cukup mudah. Bila-bila masa nak, boleh order je. Harga untuk pembelian atas talian ni RM25 dapat 2 ketul gula kabung. 1 ketul ada 2 keping. Berbaloi dah tu kan.  

Kalau korang nak cuba macam mana rasa gula kabung ni boleh la klik link bawah ni. Tapi ada masa2 tertentu je ianya dibuka untuk jualan ya. Ikut stok, jika ada stok, ada la rezeki nanti kan. 


      

SHAWL LILY DOUBLE LOOP

SHAWL LILY DARI NASUHEART

Kenapa best?
✔ SHAWL 2 MUKA yang mudah dipakai!

✔ Material MOSS CREPE dihiasi dengan KNIT COTTON yang akan menyerlahkan lagi KECOMELAN SI ANAK!

✔ Bahagian MUKA yang MUDAH DIBENTUK!

✔ JAHITAN COVERSTICH di sekeliling shawl bagi menampakkan effect kontra dan lebih KEMAS

✔ Material yang TAK PERLU IRON dan ringan! Sesuai sangat untuk 'traveling' cuti sekolah ni!

✔ Cutting CUN, jurai yang PANJANG!

✔ 10 pilihan warna yang termasuk warna-warna yang jarang dijumpai termasuk HITAM & DUSTY PINK


SAIZ / UKURAN / UMUR
Saiz S ( 1.3 meter x 18 inci) 2-4 tahun
Saiz M ( 1.4 meter x 20 inci) 5-8 tahun
Saiz L ( 1.5 meter x 22 inci) 9 - 12 tahun

EXCLUSIVELY BY NASUHEART. TIADA DIJUAL DI TEMPAT LAIN MELAINKAN MELALUI AGEN YANG TELAH DILANTIK.




RM 38.90


  • Dusty Pink
  • Black
  • Blue Black
  • Coral Pink
  • Baby Blue
  • Grey
  • Hot Pink
  • Yellow
  • Dark Purple
  • Mint Green (Owl)
  • Mint Green (Love)
  • Peach
  • Soft Pink
  • Soft Purple
  • Cream
  • Black (Love & X)

  • S
  • M
  • L
Add to Cart
Baca lagi »

LD AUFA BABY

KEISTIMEWAAN TUDUNG LD AUFA BABY
  • Material Lycra berkualiti
  • Awning lembut dan tidak mudah rosak 
  • Tak panas
  • Tak perlu iron
  • Mesra travel 
  • Warna kesukaan anak anak 
  • Mudah dibasuh 
  • Percuma brooch

SAIZ/UKURAN/UMUR

Cadangan umur 8 Bulan-3 Tahun
Labuh depan -+10"
Labuh belakang -+14"
Muka -+8"



RM 29.00


  • 157-02
  • 157-01
  • 157-03

  • Bayi
Add to Cart
Baca lagi »

TUDUNG KHADEEJA

KELEBIHAN TUDUNG KHADEEJA DARI NASUHEART

✔ TUDUNG SARUNG yang mudah dipakai!

✔ Material COTTON PRADA dihiasi dengan KNIT COTTON yang akan menyerlahkan lagi KECOMELAN SI COMEL!

✔ Bahagian AWNING yang LEMBUT DAN MUDAH DIBASUH

✔ JAHITAN COVERSTICH di sekeliling shawl bagi menampakkan effect kontra dan lebih KEMAS

✔ Material yang TAK PERLU IRON dan ringan! Sesuai sgt utk traveling cuti sekolah ni!

✔ Cutting CUN, terletak di BAHU

✔ 7 pilihan warna yang termasuk warna-warna yang jarang dijumpai untuk budak termasuk HITAM, BLUE BLACK

✔ Didatangkan 3 size dari umur 2 tahun hingga remaja

Saiz S; (labuh depan 12 inci); 2-4 tahun
Saiz M; (labuh depan 14 inci); 5-8 tahun
Saiz L; (labuh depan 16 inci) ; 9-12 tahun

P/s: PERCUMA!!! BEG NASUHEART rekaan istimewa dengan pembelian 3 helai TUDUNG KHADEEJA. Sementara stok masih ada!!



RM 34.90


  • 161-01
  • 161-02
  • 161-03
  • 161-04
  • 161-05
  • 161-06
  • 161-07
  • 161-08

  • S
  • M
  • L

Baca lagi »

TUDUNG LD CLARA

Tudung kanak-kanak jenama LITTLE DARIENA

KEISTIMEWAAN LD CLARA

❤❤CLARA SIMPLE DAN PERFECT ❤❤
✅ 2 kali sarung terus cantik
✅ Material lycra platinum lembut, sejuk, serap peluh dan tahan lasak
✅Soft awning awning tak akan Patah walaupun basuh guna washing machine, sesuai untuk mommy yang sibuk
✅percuma brooch/sepit yang comel
✅free saiz sesuai utk anak umur 4-12 tahun.

Muka -+9"
Panjang -+60"
Labuh Shawl -+20"

✅Labuh boleh laras..nak labuh atau nak sederhana.
✅ model umur 4 tahun setengah dan 6 tahun


RM 39.00


  • 158-04
  • 158-02
  • 158-01
  • 158-06
  • 158-03
  • 158-07
  • 158-05

  • FREE SIZE
     
Baca lagi »

Tudung Putri UMMI Premium

Tudung Putri UMMI Premium merupakan hasil sentuhan dan rekacorak istimewa Penyanyi Lagenda tanahair iaitu Nora di mana beliau juga merupakan antara Pengasas kepada Siri Animasi Voice of UMMI – Ceritalah Pada Kami

KEISTIMEWAAN
Awning Lembut yang mudah dipakai dan dibasuh. Dihasilkan dari Cotton Prada Asli berkualiti membuatkan kanak-kanak selesa serta gembira memakainya; Mudah, Lembut dan Selesa.


SAIZ
Tudung ini dihasilkan dengan 4 saiz;
  • Saiz XS (Budak) sesuai digayakan oleh kanak-kanak berusia 2 tahun hingga 4 tahun. Lilit muka: 19 inci dan Labuh dari dagu: 12 inci.
  • Saiz SS sesuai digayakan oleh kanak-kanak berusia 4 tahun hingga 7 tahun. Model kita berusia 6 tahun.Lilit muka: 20 inci dan Labuh dari dagu: 14 inci.
  • Saiz S sesuai digayakan oleh kanak-kanak berusia 8 tahun hingga 10 tahun. Model kita berusia 10 tahun.Lilit muka: 20 inci dan Labuh dari dagu: 16 inci.
  • Saiz M sesuai digayakan oleh kanak-kanak 11 tahun hingga 15 tahun.Lilit muka: 20 inci dan Labuh dari dagu: 18 inci

RM 35.00


  • 6710-02
  • 6710-05
  • 6710-04
  • 6710-09
  • 6710-06
  • 6710-01
  • 6710-10
  • 6710-08
  • 6710-03

  • XS
  • SS
  • S
  • M
     
Baca lagi »

SHAWL LD PRINTED

SHAWL LD PRINTED adalah Tudung kanak-kanak jenama Little Dariena yang dijahit secara SHAWL CHIFFON PRINTED menggunakan material CHIFFON

Ianya juga sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana dihasilkan untuk MUDAH dipakai, Mudah dibasuh, LEMBUT dan pastinya SELESA (^_^)


KELEBIHAN SHAWL PRINTED LITTLE DARIENA
❤ Shawl instant yang sudah dijahit 2muka mudah disarung dan digayakan pelbagai cara
❤ Shawl dari material chiffon yang lembut & selesa
❤ Ukuran 1.5mx22inci
❤ FREE SIZE - sesuai untuk kanak kanak 4 - 12 tahun, adik dan kakak boleh tukar2 pakai, SUPER JIMAT
❤ Inner dijual berasingan dan tidak dijahit sekali
❤ Tampil dengan pelbagai warna pilihan yang fresh & terkini

Jangan terlepas peluang kerana stok kami memang sangat LIMITED


RM 25.00


  • 140-01
  • 140-02
  • 140-03
  • 140-04
  • 140-05
  • 140-06
  • 140-07
  • 140-08
  • 140-09

  • Free Size
Add to Cart
Baca lagi »

TUDUNG ARFAA (TUDUNG BUDAK)

KELEBIHAN
✔ Senang Pakai - Sarung je, 5 saat siap! .
✔ Selesa - Material kain Lycra Korea yang serap peluh , tak panas & sesuai utk pemakaian anak-anak
✔ Awning Lembut - Terletak je kat muke anak, senang urus & tak perlu pakai pin . 
✔ Senang dibasuh - Boleh guna mesin basuh, kain tak berbulu & kain tahan lama
✔ Less iron - Tak perlu gosok, senang lipat dan terus pakai
✔ Warna tak luntur - Boleh basuh banyak kali
✔ Kain tak jarang . 
✔ PERCUMA Ladybug Brooch yang comel
.

Direka khas untuk kanak-kanak comel berusia antara 1 hingga 12 tahun. .
Saiz 2XS (1-3 Tahun) 
Labuh dr dagu 10-11 inch
Lilit muka 8.5 inch 
RM30.00
Saiz XS (4-6 tahun) 
Labuh dr dagu 12-13 inch
Lilit muka ~9.0 inch
RM30.00
Saiz S (6-8 tahun) 
Labuh dr dagu 14-15 inch
Lilit muka ~9.5 inchi
RM32.00
Saiz M (9-12 tahun) 
Labuh dr dagu 16-17 inch
Lilit muka ~10.5 inch.
RM32.00

📍 Warna mungkin sedikit berbeza berikutan pencahayaan semasa sesi photografi.
📍 Terma & syarat serta cara pembayaran akan diberitahu semasa urusniaga dibuat 😉


RM30.00 - RM32.00


  • 136-22
  • 136-14
  • 136-20
  • 136-18
  • 136-17
  • 136-06
  • 136-19
  • 136-25
  • 136-13
  • 136-08
  • 136-04
  • 136-11
  • 136-24
  • 136-07

  • 2XS
  • XS
  • S
  • M

Baca lagi »

Borang Maklumat Hubungan

Cara Order



Sebarang Pertanyaan atau Tempahan boleh dibuat melalui
1. Email ke anamarzashoppe[a]gmail.com
Atau
2. Whatsapp ke 0192513447 atau KLIK DISINI
Atau
3. Isi Borang DISINI

Sila Nyatakan
1. Code / Nama koleksi
2. Kuantiti.
2. Saiz

Penghantaran (Shipping)


Kami menggunakan perkhidmatan Pos Laju untuk pesanan yang diterima dari seluruh Malaysia. Caj pos adalah bergantung pada berat barang anda dan lokasi penghantaran.



Penghantaran & Terma Penghantaran
  • Barangan yang dibeli akan diproses mengikut turutan Order dalam tempoh 48 jam hari bekerja selepas pengesahan pembayaran pesanan dibuat.
  • Pesanan akan diproses setiap hari Isnin- Jumaat kecuali Cuti Umum.
  • Semua pesanan akan dihantar oleh perkhidmatan Pos Laju dari Isnin- Jumaat, tidak termsuk hujung minggu dan cuti umum.
  • Standard Tempoh Penghantaran Pos Laju : 1 – 3 hari bekerja bagi penghantaran ke Semenanjung Malaysia dan 2 – 4 hari bekerja bagi penghantaran ke Sabah & Sarawak
  • Apa-apa bayaran yang dibuat pada hari Jumaat hanya akan dihantar pada hari Isnin.
  • Semasa tempoh jualan/promosi, kami mungkin tidak dapat memenuhi penghantaran hari berikutnya. Kami Mungkin akan mengambil sedikit masa dalam 3 hingga 5 hari bekerja, berikutan pertambahan pesanan sepanjang tempoh jualan/promosi berlangsung.  
  • Untuk mengesan status pesanan anda, sila gunakan Tracking ID POSLAJU yang dihantar kepada anda  melalui whatsapp/email . semak status pesanan anda di  pautan: http://poslaju.com.my/track-trace/
  • Dalam keadaaan yang jarang berlaku, dimana produk yang diterima mengalami kecacatan atau kurang atau salah saiz/warna, sila maklumkan kepada kami melalui:
    1. Email ke anamarzashoppe[a]gmail.com
    2. Whatsapp ke 0192513447 atau KLIK DISINI 


Sebagai panduan, berikut adalah antara status penghantaran yang tertera di dalam sistem poslaju yang akan membawa maksud berikut :-

1. Courier is attempting delivery : Item sedang dalam proses penghantaran pada hari ini. Waktu penghantaran kami adalah sehingga jam 6 petang.
2. Consignment arrived at processing center / transit office: Item tiba di pusat agihan / pejabat transit dan sedang dalam proses agihan.
3. Consignment dispatch out from processing center / transit office: Item keluar dari pejabat transit / pusat agihan. Ia akan dihantar ke pusat agihan terdekat sebelum dihantar kepada penerima.
4. Consignment successfully delivered : Item telah berjaya diserah.
5. Unable to deliver the item due to Missed delivery – Item will be deliver next working day : Item ditangguhkan penghantaran kepada keesokan hari.
6. Consignment to be collected at Counter Delivery : Item sedia diambil di kaunter penghantaran.