Gula Kabung Benta, Boleh beli secara online !

Gula Kabung Benta, Boleh beli secara online !




Selalunya setiap kali balik kampung di Lipis memang gula kabung ni antara barang yang wajib di beli untuk di bawa pulang. Suka buat kuih menggunakan gula kabung. Untuk masak masak yang memerlukan letak gula , memang gula kabung ni lanyang akan menjadi pilihan. Uniknya gula ini ia ada manis yang tersendiri. Hanya yang pernah mencubanya sahaja yang tahu beza gula kabung dengan gula melaka. 

Nak dapatkan gula kabung ni tempat yang tersohor pembuatannya adalah di benta , dalam daerah kuala Lipis. Jika yang selalu menonton Majalah 3 di TV3, pasti pernah menonton episod yang memaparkan cara cara pembuatan gula kabung ini kan? 



Disebabkan gula kabung ni banyak digunakan dalam masakan kuih muih dan lauk pauk seperti kuih penangan talam, kaswi, badak berendam, puteri mandi, rendang, rendang hitam Pahang, aneka sambal dan sebagainya memang  sah sah la cepat je habis stoknya kat pasaran. Terutama kalau waktu musim perayaan, harga boleh jadi makin mahal disebabkan permintaan melebihi penawaran gitu. Masakan tidak, nak buat dodol pun orang cari gula kabung ni juga. Kadang tu balik kampung pun tak sempat nak beli sebab  dah habis. 

Sekarang tak perlu tunggu balik kampung dah. Kalau rasa nak beli tu boleh beli secara atas talian je dah. Cukup mudah. Bila-bila masa nak, boleh order je. Harga untuk pembelian atas talian ni RM25 dapat 2 ketul gula kabung. 1 ketul ada 2 keping. Berbaloi dah tu kan.  

Kalau korang nak cuba macam mana rasa gula kabung ni boleh la klik link bawah ni. Tapi ada masa2 tertentu je ianya dibuka untuk jualan ya. Ikut stok, jika ada stok, ada la rezeki nanti kan. 


      

Borang Maklumat Hubungan

Cara Order



Sebarang Pertanyaan atau Tempahan boleh dibuat melalui
1. Email ke anamarzashoppe[a]gmail.com
Atau
2. Whatsapp ke 0192513447 atau KLIK DISINI
Atau
3. Isi Borang DISINI

Sila Nyatakan
1. Code / Nama koleksi
2. Kuantiti.
2. Saiz

Penghantaran (Shipping)


Kami menggunakan perkhidmatan Pos Laju untuk pesanan yang diterima dari seluruh Malaysia. Caj pos adalah bergantung pada berat barang anda dan lokasi penghantaran.



Penghantaran & Terma Penghantaran
  • Barangan yang dibeli akan diproses mengikut turutan Order dalam tempoh 48 jam hari bekerja selepas pengesahan pembayaran pesanan dibuat.
  • Pesanan akan diproses setiap hari Isnin- Jumaat kecuali Cuti Umum.
  • Semua pesanan akan dihantar oleh perkhidmatan Pos Laju dari Isnin- Jumaat, tidak termsuk hujung minggu dan cuti umum.
  • Standard Tempoh Penghantaran Pos Laju : 1 – 3 hari bekerja bagi penghantaran ke Semenanjung Malaysia dan 2 – 4 hari bekerja bagi penghantaran ke Sabah & Sarawak
  • Apa-apa bayaran yang dibuat pada hari Jumaat hanya akan dihantar pada hari Isnin.
  • Semasa tempoh jualan/promosi, kami mungkin tidak dapat memenuhi penghantaran hari berikutnya. Kami Mungkin akan mengambil sedikit masa dalam 3 hingga 5 hari bekerja, berikutan pertambahan pesanan sepanjang tempoh jualan/promosi berlangsung.  
  • Untuk mengesan status pesanan anda, sila gunakan Tracking ID POSLAJU yang dihantar kepada anda  melalui whatsapp/email . semak status pesanan anda di  pautan: http://poslaju.com.my/track-trace/
  • Dalam keadaaan yang jarang berlaku, dimana produk yang diterima mengalami kecacatan atau kurang atau salah saiz/warna, sila maklumkan kepada kami melalui:
    1. Email ke anamarzashoppe[a]gmail.com
    2. Whatsapp ke 0192513447 atau KLIK DISINI 


Sebagai panduan, berikut adalah antara status penghantaran yang tertera di dalam sistem poslaju yang akan membawa maksud berikut :-

1. Courier is attempting delivery : Item sedang dalam proses penghantaran pada hari ini. Waktu penghantaran kami adalah sehingga jam 6 petang.
2. Consignment arrived at processing center / transit office: Item tiba di pusat agihan / pejabat transit dan sedang dalam proses agihan.
3. Consignment dispatch out from processing center / transit office: Item keluar dari pejabat transit / pusat agihan. Ia akan dihantar ke pusat agihan terdekat sebelum dihantar kepada penerima.
4. Consignment successfully delivered : Item telah berjaya diserah.
5. Unable to deliver the item due to Missed delivery – Item will be deliver next working day : Item ditangguhkan penghantaran kepada keesokan hari.
6. Consignment to be collected at Counter Delivery : Item sedia diambil di kaunter penghantaran.